OM HENRIK LUNDQVIST

Jag är född och uppvuxen i Strömsbro, Gävle. Eftersom jag bodde bredvid golfbanan blev det den naturliga samlingsplatsen, och vid 11 års ålder började jag spela golf.

I kompisgänget där Kricken Härdin, Peter och Marlene Hedblom samt Adam Mednick mfl ingick och med Bosse Murén som mentor, fostrades vi i en kultur där man aldrig slutade sporra och pusha varandra till nya nivåer.

Det resulterade i att lilla Gävle upplevde en period där man hade en spelare på alla tourer i världen samtidigt, en otrolig prestation för en golfklubb i Norrland.

Vid 21 års ålder började jag spela professionellt. Under fyra år spelade jag på Asientouren, Sydamerikatouren, svenska touren samt Challenge Touren.

1990 sadlade jag om till instruktör och jag har under de senaste 25 åren fått möjlighet att träna både svenska, norska och belgiska förbunden och coachat deras spelare genom otaliga VM och EM.

Idag har jag min studio på Golf Lab STHLM  i Stockholm där jag välkomnar alla nivåer, från nybörjare till elitspelare.

Att få se glädjen hos mina elever när ni gör framsteg är min största drivkraft. I min nuvarande roll som Head Pro för Belgiska förbundet har jag också genom åren haft förmånen att se flera framstående spelare utvecklas, Nicolas Colsaerts är ett exempel.
Jag förläser också om biomekanik och teknik över hela världen på franska och engelska, för bland annat franska PGA.

Några av mina certifieringar:

Topp 80 International Teachers Golf Digest

Utbildad tränare i svenska, belgiska och brittiska PGA.
AimPoint Level II
TPI Golf Level III
TPI Junior Level III
TPI Fitness level II
Swing Catalyst Ambassador
SAM Puttlab Certified Instructor
GEARS Certified Instructor